top of page
Havudsigt Portugal.jpg

Baggrund, tekst m.m.

When I see you DK
When I see you
Fra "Easy Heart" (2014)
 

Klik           for at vælge andre sange

Screen Shot 2021-06-11 at 13.52.44.png
Easy Heart_Cover_300.jpg
Spotify logo Green.jpg
toppng.com-buttons-tidal-now-available-o

Om en livslang nysgerrig stræben efter at finde dén attitude/tilstand, der kan bringe dig i balance med dig selv og alt der omgiver dig.

Om at være i en tilstand af ”sjælelig vægt-løshed/opløsning” - med en blanding af lyst til at overgive sig til det, og en frygt for konse-kvenserne hvis man gør det - eller lader være.

Teksten har afsæt i et par gamle kinesiske ordsprog

Dette er en af mine mere ”lydkollageagtige” numre. Kan med forhøjet fornøjelse høres på et par gode hovedtelefoner eller højttalere.

Albummet "Easy Heart" blev optaget i Congress House Studio i Austin, Tx i nov. 2012 (altså grundsporene akkustisk guitar, bas, violin/mandolin og trommer og percussion).
For mig var det et nyt land, en ny by, et nyt studie, nye musikere (på nær Danny F som  også var med på min "It's almost love" fra 2006) og nye teknikere. En masse ubekendte og en masse  udfordringer - hvilket også var intentionen:at bringe mig ud af min "comfort zone", og ind i så meget nyt, at det var umuligt at støtte sig til "sådan plejer jeg at...".
Jeg havde dog på forhånd forhørt mig om mulige studier blandt mine venner i Austin og checket det valgte ud forrige gang jeg var i Austin.

Det er fuldstændig afgørende, at have gode professionelle teknikere på, specielt når der er så kort tid, og Mark og André og studiet, viste sig at leve op til det hele.

Vi havde tre dage til ti numre inkl. opstilling og øvning/arrangement, hvilket var en væsentligt hurtigere proces  end jeg havde prøvet før. Tim O'Brien var fløjet ind fra Nashville nogle dage forinden og vi havde et par dage sammen til at løbe numrene igennem - de andre to fik først numrene i studiet.

 

Da jeg ikke tør flyve med min A-guitar (en håndbygget Kehlet fra 1990), havde Tim sagt, at han kunne tage nogle af sine egne med. Top god kollegial attitude. Og hans guitarer var selvfølgelig det bedste af det bedste - inklusive en Martin guitar i serien...."Tim O' Brien" (Martin har lavet en speciel serie baseret på hans smag og behov - blærerøv !).

    Tim forhørte sig også blandt sine Austin-kolleger om byens bedste bassist til vores session, og valget faldt på Glenn Fukunaga, som på alle måder lød som "Austins bedste bassist". Hans familie er fra Hawaii og når han ikke spiller med Bob Dylan, Robert Plant eller Dixie Chicks, er han bogbinder for at få økonomien til at hænge sammen (hvis man synes det er svært at være musiker i Dk, så tag et smut til USA).

Alle sessions foregik i en meget behagelig, kreativ og afslappet atmosfære og stort set det hele faldt forbløffende hurtigt på plads efter ret få gennemspilninger.
Det fantastiske ved at arbejde med musikere af dén klasse er, at det eneste du reelt behøver at gøre er, SELV at kunne performe dit nummer på den måde du synes det skal spilles, synges og  svinge (og så lige skrive den formodede form op på et stykke papir). Hvis du kan dét, så finder de ret hurtigt ud af hvordan de med deres instrument og rolle, bedst musikalsk kan støtte op om dén musik de hører - samtidigt med at de lytter til hverandres proces og retter sig dynamisk, arrangements-mæssigt o.s.v. ind efter det.


Easy Heart blev nomineret til "Bedste udgivelse i Tyskland" af "Schallplattenkritik"; sammenslutningen af musikanmeldere i Tyskland, Østrig og Schweiz.

When I see you
(Musik & tekst Lysdal)

I've danced on my lawn
I've danced in the wild

Been looking for reasons
since I was a child

 

I've wandered in the woods

Wondered if I ever could
find one like you

 

If I lost my mind
would you still love my soul

Or would you be scared
by my lack of control

What is this thing called love

That's what I'm thinking of

When I see you

 

My compas it is broke
I see life as a joke

When I see you

 

One step at a time is good walkin

Listening is better than talking

Why do we only dream when we sleep

Why this surprise by the things that we reap

 

I have my feet
on two different boats

I will be happy
if just one of them floats

My compas it is broke
I see life as a joke

When I see you

 

Those who can't hear the music
think the dancers are mad

The music, the music
there's nothing to add

Fra optagelserne i Austin, Tx
Video (Dk side)
The "Easy Hearts", Austin, Tx
Pics Dk

Danny Frankel er den type trommeslager/percussionist der bygger et nyt setup for hver sang (se video). Dét gir hver sang sin helt egen farve, lyd og drive.

Og fordi han er så musikalsk og kreativ, finder han altid en kombination der gir en masse plads til leadrollerne, samtidigt med at han driver rytmedelen.

Man skal være ret hurtig, fleksibel og "openminded", for i løbet af ti sange lynhurtigt at fange vibe'en i et nummer og ombygge sit instrument efter hvad der er behov for - og det er han så også.

På "When I see you", endte han op med en trækasse og en tam med et håndklæde ovenpå plus lidt rasleværk til de festlige lejligheder. Simpelt og meget brugbart.

Glenn Fukunaga spiller på sangen nogenlunde den mest basale og simple basrolle man overhovedet kan slippe afsted med. Jeg havde en lidt mere aktiv rolle i hovedet da jeg kom, men når man hører hele det ret store arrangement - som han jo ikke havde en chance for at forudsige - så passer det perfekt, og lægger en meget vigtig bund uden at komme i karambolage med nogen andre roller. "Så lidt som muligt" - og helt tilpas

(da jeg sad og editerede nummeret herhjemme, kunne jeg på mit musikprogram at alle de toner der falder på samme slag i en takt er PRÆCIS lige lange. Det gir en meget konsistent og rolig fornemmelse af bunden i et nummer - og det passer meget præcist på hans gemyt)

Tim O' Brien - som er et Bluegrass ikon med en fantastisk teknik og  samtidigt også en superfed sanger og komponist, var i "When I see you" henvist til bare at spille enkelttoner på hver tredje ottendedel i stort set hele nummeret (tror det var hans debut i lige dén rolle :-) ) og han udførte tjansen 100% indlevet og uden at kny

Greg Leisz   (som også spillede på "It's almost love" albummet) skulle oprindeligt også have været med de dage i Austin, men logistikken hang ikke godt nok sammen. Så nogle måneder efter, tog jeg til London og indspillede hans Pedal steel guitar i Dyre Gormsens studie.
Han var på dét tidspunkt på turné med Eric Clapton, men de havde fri et par dage dér, så vi hang ud og fik indspillet de tre tracks vi skulle (han skulle faktisk have indspillet fire, men han syntes ikke der var plads til mere på det fjerde nummer - hvilke han - selvfølgelig - havde ret i).
Interessant at høre "inside musikhistorier" fra en mand der har spillet med stor set alt hvad der kan kravle og gå, bla. med nogle af mine all time favoritartister som Joni Mitchell og Randy Newman.

  Greg's øgenavn er "the impeccable Greg Leisz" - og ikke uden grund.
Bortset fra at være en meget lo-key og behagelig person som kun kender til, tålmodigt og åbent at  give alt hvad han har til enhver session, har han en evne udover hvad jeg har oplevet før, til efter én gennemlytning fotografisk at sanse, form, "space", arrangement, dynamik og vibe i et nummer. Dét gør han på et sådant niveau, at uanet hvor mange forskellige takes man beder ham om at spille, så står hans spil aldrig i vejen for noget der er væsentligt i musikken, samtidigt med at bidrager med en meget væsentlig del af helheden. Det er vidst dét der hedder verdensklasse, og af samme grund er han én af de mest efterspurgte "sidemen" på kloden.

Bjarke Falgren - min gode spillekammerat gennem et par årtier  - spiller den fine bratsch i nummeret

Jesper Bo Hansen har addet gode synth-fills

Credits

Dét at stort set al musik idag blir solgt som signaler gennem luften har  gjort, at al den baggrundsinfo om musikere, studie, teknikere, fotografer m.m., som man før kunne finde på covers, er væk.

Så her en liste over de skyldige:
(og jeg er beæret over at arbejde med dem allesammen)

MUSIKERE PÅ "EASY HEART"

Greg Leisz - Pedal Steel guitar (Joni Mitchell, John Mayer, Eric Clapton, Bill Frisell)
Danny Frankel - Trommer (Rickie Lee Jones, Lou Reed, Marianne Faitfull, John Cale , Laurie Anderson)
Tim O' Brien - Mandolin (Mark Knopfler, The Chieftains)
Glenn Fukunaga - Bas  (Bob Dylan, Robert Plant, Dixie Chicks)
Dan Hemmer - Orgel
Bjarke Falgren - Bratsch
Jesper Bo Hansen - Synths (Glenn Hughes, Jesper Binzer, Anne Linnet)
Jens Lysdal Elguitar, Slide Guitar, Laud, Piano, Synth, Percussion

TEKNIKERE M.M

Indspillet af  Marc Hallman in Congress House Studio, Austin, Texas
Assisterende tekniker
Andre Moran
Dubs indspillede af Jens Lysdal i Village Pond Studios, Slagslunde, Danmark

Mixet af Kristian Thomsen i  King Kong Studios, Cph, og af
Lars Nissen i Village Pond Studios, Slagslunde, Denmark
Mastereret Nikolaj Vinten i Supersonic


PRODUCERET AF JENS LYSDAL

Fotos af Elisa Hauerbach
Cover design Steve Averill

bottom of page