top of page
5328ED3lidtbrun_lav_strtchd.jpg

BIO/CV

JENS LYSDAL  (Marts 2021)

 

 

Dansk sanger, guitarist og sangskriver, født i Sverige, opvokset i Eskilstuna, New Orleans og Svendborg.

 

Jens Lysdal har, siden han i 1995 udgav sit debut-album “A matter of time”, tilhørt kvalitets-toppen af den danske musikscene. Han har rejst kloden rundt med sin musik, indspillet med nogle af verdens bedste musikere, fået overvældende anmeldelser for sine albums og fået sin musik pris-nomineret i USA, Tyskland og Danmark. Da han genudgav sit debut-album fra 1995 "A matter of time" blev den af pressen bl.a. kaldt:
 

"Ét af nyere dansk pop-histories mest helstøbte værker" BT

Jens Lysdal er en engageret og nysgerrig mand, der altid har sagt og gjort, hvad der passede ham – i livet, som på scenen. Det kan både høres og mærkes i musikken og i de stærke, vedkommende tekster. Genre-mæssigt ligner hans musik måske mest det svenske band Bo Kaspers Orkester – som også frit og ubesværet skifter fra roots til vals og videre til pop og tango, alt efter hvad sangen og historien har bedst af. Og med den klasse musikere, han altid omgiver sig med, giver det hans publikum velartikulerede musikalske rejser gennem mange inspirerende landskaber.
 

At Jens har spillet på både Skanderborg, Skagen,Tønder og Copenhagen og Stockholm Jazzfestival, siger en del om hans bredde og musikalske diversitet.

”Det helt afgørende er den stærke integritet, der kommer til udtryk i Lysdals fremtræden. Der er en kerne i Lysdal's musik som er markant til

stede i alt hvad han foretager sig” - Politiken


Stilrent og elegant ikke ulig en Paul Simon eller Sting på måneskinsarbejde Berlingske

 

Hans rustne ro i stemmen er rar, rå og relevant, og sammen med det overlegne og berømmede guitarspil, stadig i forgrunden. Udover at være blevet skamrost af anmeldere for sin musik og sin sang, har adskillige af dem også kaldt ham “en af Skandinaviens bedste guitarister”. Og hans overlegne instrumentale niveau gør hans koncerter til noget særligt, hvor fokus mellem sangene og det instrumentale på dynamisk vis veksler og forstærker hinanden.

 

 

“Guitarspillet til den næste sang er inspireret af Jens Lysdal. Kender

I ham ikke?! Har I ikke Google herovre?” Allan Olsen i Gaffa

"Virtuos guitarist, vedkommende sangskriver, Knopfler elegance,

vibrerende á la Tom Waits" - Jyllands Posten
 

 

Hans koncerter er fyldt med skæve indfald, spilleglæde og god og humoristisk kontakt med sit publikum, men måske først og fremmest med et nærvær, der ikke lader nogen gå uberørte hjem. Man forholder sig til Jens Lysdal, hvad enten man vil eller ej. Fordi han selv er så meget til stede, bliver koncerten både en social, kulturel og sanselig oplevelse, hvor nærværet og fællesskabet er det, man tager med sig hjem.

 

"I'm proud to be a part of this album" Greg Leisz (Joni Mitchell, Bill Frisell, Eric Clapton)

“Lysdal er i en klasse for sig i Danmark. Få har som han kunnet suge den amerikanske singer-songwriter tradition ind, blande den med begavede tekster og noget skandinavisk melankoli og så alligevel udstyre musikken med en identitet”
Live-anmeldelse i Jazz-special
 

Hans album “Easy Heart” - med bl.a. Bluegrass-ikonet Tim O’ Brien og Eric Clapton-/Joni Mitchell-/ Bill Frisell-guitarist Greg Leisz - blev nomineret til "Bedste Folk Album" i Tyskland, og til Grammy-uddelingerne i 2016 havde han én af sine sange med i kategorien “Best Folk Album” på et album, hvor han også er guitarist.

 

Jens Lysdal har udover i Danmark turneret i bl. a. Sverige, Tyskland, USA , England Canada, Kina, Holland, Schweiz, og Portugal, og hans sange kan høres på adskillige danske og udenlandske prisvindende film-produktioner bl.a. ”Forbrydelsen”, ”At klappe med én hånd”, ”Krøniken”, ”Oh Happy Day”, ”Rejseholdet” m.fl.

Jens er aktiv i klimakampen og den grønne omstilling i TV, radio og presse og er initiativtager til ”CO2-neutral musik”

 

 

Øvrige anmeldelser

 

"En respektindgydende besætning og et kantet, solidt, gennemført folk- og

countryalbum"

GAFFA

 

"Dette kunne blive Lysdal's internationale gennembrud. For EASY HEART er

intet mindre end et pragt-album. Lysdal er først og fremmest en vanvittigt god

guitarist - han hører til blandt de ti bedste i Skandinavien.

HEAVEN (Holland)

 

“En finger-picking mester. Man kan høre og føle hvordan teknisk kunnen på et instrument – gennem følelser – bliver transformeret til en musikalsk oplevelse”

CONCERTO – (Østrig)

 

“Tilhængere af fænomenal slide-guitar spil, må også høre instrumentalnummeret “Sliding” der har atmosfære som selveste Ry Cooder”

WASSER-PRAWDA (Tyskland)
 

"Dansk perfektionist á la Clapton, Knopfler og Cale" - "It Happens To Me

Sometimes" ville gøre Knopfler misundelig" - "Alt er arrangeret ned til den

mindste detalje, men alligevel lever livsglæden og eftertænksomheden i hver en forførende detalje".

B.T.

bottom of page